29 Jul 2010

TUJUAN..

salam semua...
setelah sikean lame gak xupdate aku update la rini...
lgipon ade la yg tegur soh ltk entry baru...
hehe..
hari nie aku nk citer pasal tujuan...

tujuan???
ape 2?

okeh... setiap ape yg kite lakukan mesti ade tujuan...
tujuan bagi aku mcm sasaran kpd ape yg kite nk lakukan...
bila mulut berkata-kata, tgn melakukan, mata memerhati, telinga mendengar dan hati hadir pada tujuan yg btol maka semua part2 badan kite bergabung utk mencapai tujuan@ sasaran yg dilakukan...


skrg nie bru la aku tau ape rase bile kite blaja juz nk lpas paper je...
yela, bygkan la bile kite lpas paper n kite kne aplikasikan ape yg kite study 2 kat dunia pekerjaan mmg sgt2 sukar...
di alam persekolahan dulu kite sume diajar cara menghafal dan bukan cara berfikir...
lihat saja hari nie, negara kite byk menghasilkan student yg pandai tpi pandai menghafal saja...
aku juz bgi pendapat aku je... klu korang rase ade pendapat yg len blh la share...
sharing is caring...
aku harap blom lgi terlambat utk aku sedar yg ape yg aku blaja skg ni sgt diperlukan 1 hari nanti...
so, tujuan blaja skg bkn juz tuk lpas paper but tuk paham n praktik...
sampai sini dulu aku menulis...
salam semua...






3 shout!!!:

suzie rahman berkata...

hihi...finally!..hav new entry,,gud job! lalala

...ice... berkata...

peerghh..trase gk la....ice pn salu blaja tuk exm je..hahahaha..ape la...

Afiq Din berkata...

setiap bnde kite wat mst ade tujuan kan...

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes