30 Apr 2011

Guy VS Gurl

as salam all blogger...
today update lagik... almaklumlah, sok dah masuk bulan baru...
ape kaitan ha bulan baru ngn tajuk kat atas tuh???
xde pape pon... just kire ending entry tuk bulan 4 nih la...
jp lgi nk masuk bulan baru kan2...

ok2, terus ke entry yg aku nk tulis...
ape la pendapat korang kan dgn ape yg aku nk tulis nih...
pasal guy VS gurl...
ape nk gado2 nih kan...



1. Playboy VS Playgirl
-wawawawawaaa...n panas nih... biase la, klu ade playboy mesti ade playgurl kan... kadang2 tu guy salahkan gurl, n gurl pon ade salahkan guy dlm isu ni... bgi aku la, kite same je... baik guy or gurl, ia bergantung pade diri kite sendiri memandangkan kite yg kawal emosi n perasaan kite kan... so, saling mengate pon xguna... umpamakan lah pasangan kite tu mcm perihalan rumput... xtau la korang penah dgr ke tak... perihalan rumput n pasal someone yg diarahkan untuk memetik sehelai saje rumput yg paling cantik kat padang yg luas...
so, jage la baik2 ye...



sumber pict mcm biase la, dari google





2. Kete VS Alat Make up
-yg n mmg asyik gado2 je... bkn ape, masing2 gender ade minat yg berlainan.. as a guy, aku pon minat gak la pasal kete2, moto2 nih... bak kate org, kete or moto n dh macam bini dijagenye... yela, beli itu ini nk bgi cunkan lagi... bgi gurl plak, mmg xsume pki make up, tpi kebanyakannye la.. byk duit dok habis semate-mate beli brg make up tuh... klu sehengget dua xpe, klu da skali beli dah 40-50 parah.... aku pon xtau harge alat2 make up n.. just assume la harge die mengikut 'assume'man student.. haha.. yg n blom g salon dok perabis duit buat rambut kan...




3. Time Bangun tidooo
- yg n nmpak cm pelik kan... bgi aku la, guys punye rambut time bgun tdo ke, g jalan ke, time wat pape la... same jeee... tpi klu gurl, rambut dorang bile bgn tidooo, sangat MENGERIKAN... waaaa... time nk kuar mmg diurus rambut tu kan... haha.. jgn marah ye kaum2 hawa...



4. Timing
-bab timing n pon sensitif sikit... dua2 gender ade problem... cumenye, masalah timing n berlaku ikut keadaan... mcm guys, bile time nk g class mmg la lewat.. mcm2 alasan la diberi... lgi, lewat bile jnji ngn kawan2... kate kol 10 pg, kol 12 baru sampai.... tpi, bile dok ajak men futsal... on time tuh... bgi gurl plak, bnde2 kecik bgi laki yg dianggap xpe klu lewat mcm g class ke, htr asgmnt ke, mmg dorg n on time kebanyakannye... tpi bab nk menunggu kite ajak kuar, bersiapnye punye la lame... ape da...

so, ape pendapat korang?
adekah pendapat aku n blh diterima or x??
komen2 la ye







14 shout!!!:

aRe-PeaK berkata...

perempuan sekarang bnyak yg mainkan lelaki..

tetapi lelaki pown sama gak..
bg saya kan..dua2 pown sama..

Afiq Din berkata...

are peak: yup2... sumenya bergantung pada diri sendiri

najihah sahami berkata...

alahai..lemah betul setiap point die tu. tp kalau yg 1st pint tu mish rasa lelaki kot bnyk mcm tu. hehehe...ops..tertuduh lelaki lak. sori guys!
:P

~~faizatul akma~~ berkata...

bgi gurl plak, bnde2 kecik bgi laki yg dianggap xpe klu lewat mcm g class ke, htr asgmnt ke, mmg dorg n on time kebanyakannye... tpi bab nk menunggu kite ajak kuar, bersiapnye punye la lame---> apekah? hahahahaha..bende kecik ke tu? kalo tak hntr assgmnt on tyme nnti kene tolak markah..kalo dtg lewat nnti malu kene perli ngan lecturer..sume org pandang..bab ajak kuar lmbt sbb nk bersiap cantik2x..kalo tak cantik2x lelaki lak akan akn ckp eh..baru bgn tdo kah???? hahahaha..=P

apik pehe berkata...

hehehe..apik sokong seratus peratus fiq...
punyer lah nk makeup tu lame giler..hahaha..peace!!!

Afiq Din berkata...

mish : haha... 'kot' tu tandenye xpasti mish...

akma: tula, kami para lelaki n kdg2 amek mudah soal asgnment... kdg2 ade yg mtk delay... hahaha

apik: caya la apik... kite mmg geng.. hahha

duyya juymonth berkata...

hahaha ni afiq tengok mane perempuan bangun rambut mengerikan hah?? memandai je.

ala hal timing tu pd I la kn, 2-2 gender ni same je. ada gak lelaki time kite nak keluar dgn die, die yg lambat. lagi2 time breakfast same. konfem die yg bangun lambat. kan? hee

apik pehe berkata...

hahah..kiter geng..tapi kalo bola..kiter tak geng..hahaha

amir aizat berkata...

lumrah alam kann,

kAmi dAn mEreKa berkata...

eh, mane ade sampai mengerikan bile bagun tido?
kalau megerikan, dah ramai suami2 komplen tau, haha ;)

cikida berkata...

kui3...alaa,,laki pempuan ade klebihan n kelemahan masing2..eceh2..bukan main ye rmbut pempuan ngeri bile bgon tdo ? sape la 2..ahha..=p

acan ketot berkata...

hahaha..
stuju2..
gurl and guys lebih kurg jew..

amir aizat berkata...

alah mmg kne depends on that person lar,kann2

nurelinda berkata...

muahahahaha. permpuan punye rambot mmg menakutkan.

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes