6 Jul 2011

BOS mane best???

as salam all blogger...

lpas bercakap pasal hal jiran nk plak cakap pasal bos...
almaklumla cuti sem n ngah bekerja...

bos mane yg best ye???
laki ke wanita???

sbg seorang pekerja, aku n xla memilih sangat pasal jantina bos n...
cuma masing2 ade kelebihan n keburukannya....

BOS LAKI
-bgi aku la, mengikut pengalaman bekerja ngn bos laki n mmg best... biarpun tertekan ngn masalah keje, dorg still blh gelak2 lgi... dorg n pon buat keputusan bukan ikut emosi n lebih berfikir kpd logik... mcm aku dlu yg penah keje ngn bos laki n, mmg die akan ltk aku syif ptg setiap jumaat sbb tau kami para lelaki n akan menunaikan solat jumaat... kire COOL la bos laki n kan... lgi2 klu minat pekerja n bos same... cm aku dlu time praktikal, bos2 slalu ajak men badminton... kdg2 futsal... so, terisi la masa kitorang...
-tpi ade jugak buruknya keje ngn bos laki nih... nobody perfect right... bgi aku bos laki n kejenye agak lambat sikit nk dibuat... but, kualiti still top... bab kekemasan kne serahkan kat gurl ya... aku dlu penah kne marah ngn bos laki gak sbb xwat keje yg die suroh... time tu, ape yg aku piki dlm hati 'pegi mampos la, ko bkn wat ape pon'... sbb aku rase aku xslah... bknnye aku dok rilek, aku pon tgh wat keje time tu... die bkn la bos besar pon... setakat Management Trainee je... keje ngn die mmg mcm taik... klu syif mlm, kejenye dok karok je kat stor... agak2 bosan die p hisap rokok... aku sorg je nk kne wat... nanti nk abes syif, keje yg aku xsempat siapkan die blh kate soh je dak pg wat... mmg mcm taik la aku rase perangai die ni...

BOS WANITA
-ape nk diperkatakan tentang bos wanita ye??? for ur information, bos aku skg n adalah wanita... aku dikelilingi pekerja wanita... dah request da worker laki... dorg kate xde laki yg apply... jemmm... ok, bercakap pasal bos wanita n... mereka blh dikatekan pembersih, kemas dan juga lebih cenderung utk ikut peraturan d tempat keje... pasal masa jarang la lambat... dlm fikiran dorg selagi keje siap xblh balik... soal komunikasi plak, dorg n lgi pandai berbicara dgn client ataupon customer... kire ayat manis la... xsume customer paham kite kan... yela, xabes2 ngn slogan 'customer always right'... xblh pakai pon slogan tu...

-bile bos wamita n marah cukup palat rasenye... dorg n xde nk kawal2 la perasaan marah tu... klu die da xtahan, dpn org ramai pon die marah... aku penah jdi mangsa... tpi sbg seorang manusia yg ade maruah gak... aku pon dgn selamber la marah die balik... bkn la xblh nk marah... marah la dekat belakang di mana kite xdiaibkan dpn customer... menjadi kebiasaan bos wanita n mesti la cite pasal gosip2 artis kan... aku mne la blh masuk sume tuh... len la klu die cite pasal bola... smgt sikit aku nk mencelah...


ape2 pon, subjek n adelah subjektif...
masing2 ade pendapat sendiri nk diluahkan...
so, apa pendapat korang???




17 shout!!!:

ChaCha berkata...

bos laki! pernah kje under pompuan..sakit jiwa..huhu

Afiq Din berkata...

haha... bos pompuan emosi sgt tuh

zureen berkata...

klau bos pondan? macam mana? hukk3

Afiq Din berkata...

zureen wat la entri pasal bos pondan... hahha

.: iEyLa :. berkata...

kadang2 xleyh nk ckp..tgk jgk diorg nye attitude ngn employee mcm mne.. ;)

WAHIDA ALIAS berkata...

mcm mane kalo bos kite die konflik jantina?

Afiq Din berkata...

ieyla: sbb tu ckp bnde n subjektif...

wawa: yg tu kn tgu pglmn dlu... hhahahah

Nur Hani berkata...

bagi aku en, laki perempuan xbanyak beza dia. yang membezakan dia perangai sebenarnya.

dulu aku ada dua RM, sorang laki sorang perempuan. sempoi habis dua dua tapi, bila tang buat keputusan, perempuan most likely to be affected by emotion lah. tu xbest tu. kalau ada fitnah berleluasa, terus tgk bdsrkan sikap, patutnya siasat dulu. ish.

Mila Ahmad berkata...

better bos laki kOwt...sebb saya xpenah lagi ada bos perempuan hahaha..

Caythrine Amanda berkata...

bos lelaki la...hehehe....

i am S!L4H.. berkata...

due2 ade kelemahan masing2. haksss

najihah sahami berkata...

ace try mish jadi bos afiq..ok x?:P

Afiq Din berkata...

hani : ye la tu... sikit2 emo

Afiq Din berkata...

mila : bertuah la nmpknye... tpi kne la gak merasa klu ade bos pompuan... bru kite tau

Afiq Din berkata...

amanda: totally agree... hehehe

Afiq Din berkata...

silah : kelemahan tu blh ditolak ansur... ikut mn yg blh masuk

Afiq Din berkata...

mish: nk jdi bos??? kne menang boling dlu la... hahha

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes