17 Jul 2011

laki poyo dibenci wanita... but, how wanita yg gedik?



as salam all blogger...

'poyo la mamat ni'
'gedik la seyh minah n'

woohoooo...
poyo... words yg slalu digunakan utk org2 yg berlagak bagus...
golongan2 mcm n la yg rasenyer dibenci oleh kaum wanita...
yela, duit xde... tpi ckp serupa anak jutawan plak...
lumrah dunia yg lelaki mesti nk tunjuk kehebatan die dpn gurl...
tpi, tidak perlulah keterlaluan sampai gurl pon rase xselesa...
maksud aku kat sini, ade benda yg gurl blh wat sendiri tpi lelaki tu tetap nk buatkan...
so, that gurl xdpt berdikari...




gedik...
tergedik-gedik... ape nk jdi...
dgn suara buatan yg manje2... of course la nk menarik perhatian...
tpi xsemua la yg tertarik dek kegedikan anda itu...
'lorh, i tak selerew makan lar.. adew sapew2 nk suap?'...
wooo... sampai nk menyuap cik kak... tangan da patah ke???


aku pon xtau ape definisi poyo tu???
n ape itu gedik???

subjektif la persoalan n...
lain org mesti lain pendapat kan...




25 shout!!!:

nelly berkata...

soalan ni subjektif ..kalau ditanya ..belum tentu jawapannya sama ~

Syuxer berkata...

gedik n poyo neh tingkahlaku yang nampak ada kebodohan si pelaku yang smaada dibuat-buat atau secara spontan..aku men agak je heheh

M.E Z.A.F.I.R.A.H berkata...

xsemua org suka pngai gedik n poyo... tp ade gak yg suka... huhu

Elie Lily berkata...

kadang2 org yg menggunakan ayat gedik dan poyo itu sendiri tak tahu apa maksud poyo dan gedik..hah! macam mana tu?

NiK iMaN a.k.a NiCkiLiCouS! berkata...

masing2 ade pndangan masing2 :)
kdg2 lelaki suka pmpuan gedik2 ni mgkin diowg mudah nk amek kesempatan atas pmpuan tuh kot?? hehehhh...

tp kalau sy lah,sbg pmpuan...sy mmg xske sngt lelaki poyo.sume bnde dy pk dy sorg je bagos.hm! ';p

saiazuan berkata...

trlalu subjektif.. ad je girl suka laki poyo sbb fun, ad je boy suka girl gedik sbb fun juga..hehe..

aku xkesah klu girl aku gedik as long as she love me, baik, n x over gedik, klu over memang kena lenyek ngan tank..haha

zuhanismohamed berkata...

ahaa..definisi poyo dan gedik sangat luas..

kadang2 dia rasa xpoyo/gedik tapi orang rasa dia gedik/poyo..

lain org lain dia punya taste kot..hehe

amir aizat berkata...

lumrah alam. kdg2 org suka ikut bnd org lain buat.peredaran zaman lah kate kan

Afiq Din berkata...

nelly: yup... tu la nk kumpul pendapat nih...

Afiq Din berkata...

syuxer : ooo... xpe2... ko tetap bg pendapat

Afiq Din berkata...

mezafirah: suka ade makne la tu kot

Afiq Din berkata...

lily: sbb tu la bende n subjektif.. kirenye men ckp je...

Afiq Din berkata...

nik iman : kot??? haha.. persoalan baru di situ

Afiq Din berkata...

saiazuan: hurm... bab sayang tu aku setuju... jgn lebih2 gedik suda

Afiq Din berkata...

zu : yela tu... lain org lain pandangan

Afiq Din berkata...

aizat: tu la pasal... kdg2 kite pakai bju tu, org kate poyo...

|-sw33t-dream-| berkata...

haha..gedik tu apa ya sebenarnnya? adoyai..saya pun benci juga or gedik tapi saya musykil sebab kadang2x orang kata saya sebenarnya gedik juga..hehehe..

✿ cik pieQa ✿ berkata...

like diz entry. ppuan gedik n lelaki poyo memang bercambah2 pon kat muka bumi ni spesis camgitu :)

teciq berkata...

yup! lain org msti lain pndapat tntang poyo n gedix tu..

tp lelaki poyo oke pe..cm senang nk jaga je..haha ;p

MiZ Rayy berkata...

poyo.. gedik.. eeeiuuuww... hahaa.. mmg hampeh org2 gini.

aLyA_syGS berkata...

erk.... kadang2 poyo/gedik perlu kot,ikut keadaan la...HAHA

BTW,nice entry... :)

Rtp Farra Arisha berkata...

it's a hot issues...bgmna pula klo poyo vs gedik bersatu? -,- but how does ur interpretation?

gamep01nt berkata...

poyo tu macam cakap lebih. aku xsuka org macam ni..erkk..siape yg suke ek?

My Recent Post Bila Planking Tak Kena Tempat

Bluewendy berkata...

Kadang2 bila budak2 nakal bercakap tentang perkara baik, akan di kata poyo, manakala bila pompuan manje2, di kata gedik.. euuww~ hehehe

Azham Vosovic berkata...

x suka yg gedik gak...

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes