31 Jan 2011

MINTAK TOLONG SEBAR (KISAH DI MESIR)

AS SALAM ALL BLOGGER..
aku mntk sgt2 korang sebarkan berita pasal keadaan sebenar student malaysia di mesir n...
n aku copy dari blog henry

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

-Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
-Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
-Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
-Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
-Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.




so, jgn tunggu lame2...
lgi cepat kite sebar,lagi byk doa mengiringi...
harap kerajaan pon akan ambil tindakan...
jgn nk pikir pilihanraya je...
utamakan yg patut dulu...
sekian....



12 shout!!!:

Cik Diana berkata...

huh! mintak student mesia yg ade kt sana selamat..
jauhkan dr perkara yg xtdk diingini..

Bulan berkata...

semoga mereka semua selamat :)

DeCrewz berkata...

Rasanya diorang xnak rakyat malaysia masuk campur kot.. Apa yang terjadi mesti ada udang disebalik batu, kalau tidak, kenapa diorang nak sorokkan dari rakyat kan..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

may I retweet this? i mean share this to my blog. nnt i linking u sekali. nk share dgn shabat2 blogger lain.

well, sama2 doakan sahabat2 di Mesir. insyaAlah Tuhan dengar jutaan doa rakyat.

~~faizatul akma~~ berkata...

adek saya pon ade di mesir gak..same2x la kite berdoa agar sumenyer selamat ye...

Afiq Din berkata...

diana : mari la kite same2 berdoa...

bulan : amin...

decrews : dh tu, xkn nk biar family student yg blaja kat sane tertanye2 anak dorg,..

fifi : blh fifi.. 2 yg sebaiknye...

akma : insyaallah xde pape yg buruk terjadi

cikmimmie berkata...

semoga allah merahmati bumi anbiya' itu. alhamdulillah,adik sy dan pelajar2 jordan yang terkandas disana selamat.

NISA KHAIRI berkata...

saya just dimaklumkan oleh kawan2 saya di sana yg ada student dtembak..tp just menggunakan peluru getah, part kena rogol tu kurang pasti.sbb dorg pun kata xtau plak hal tu..cuma student kita disana memang takut nak keluar rumah..jd marilah kita doakan bersama keselamatan mereka

zuhanismohamed berkata...

semoga tak de berlaku perkara2 buruk kt pelajar di sana..

cepat lah dorang dibawa pulang..

zures berkata...

Apa yang penting kita berdoa dan mengharapkan yang terbaik. Kerajaan pun bukan dok goyang kaki je pasti ada langkah yang terbaik. Nak bawa keluar 10ribu orang bukan perkara mudah perlu ada kerjasama. Kita sebagai rakyat malaysia mengharapkan yang terbaik bukan hanya menuding jari pada kerajaan. Dengarnya esok pelajar Malaysia akan dibawa keluar menggunakan kapal tentera. Doakanlah semoga semuanya selamat. Anak sedara aku pun kat sana.

cik anum berkata...

insyaallah, ada kawan sy kat sna kate,
esok nak pindah ke jeddah.. ntuk sementara waktu :)

suffian_penang berkata...

plz kerajaan malaysia tolong mereka... kami semua berharap sngt jgn dok libatkan politik sngt.. tolong la mereka tetap rakyat malaysia... klaw xboleh dari udara guna la jalan laut atau darat... Ya Allah tolong la buka mata kerajaan Malaysia ini.. amin!!!

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes