2 Okt 2010

KLIK DGN IKHLAS YE..

salam semua..
seperti yg kite semua tahu, kbykan blogger akan mendaftar sbg ahli nuffnang..
selain berkongsi cerita, kite juga dpt menjana income sampingan..
akan tetapi, aktiviti fraud klik atau pon klik iklan tanpa ingin mengetahui ape isi kandungannya akan memberi masalah kepada blogger..
bace ye surat cinta nie...

*******************************************************
Salam sejahtera Nuffnanger,

Seperti yang anda mungkin sedia maklum, terdapat 2 jenis kempen iklan yang diberikan oleh Nuffnang iaitu Metered (mCPM) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah pengunjung yang melihat iklan dan Cost-Per-Click (CPC) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah klik terkumpul dari iklan yang disiarkan.

Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut.
Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6.

Suatu unit iklan itu sepatutnya diklik oleh pengunjung yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai kempen iklan yang dipapar, dan bukan semata-mata bertujuan untuk menjanakan pendapatan. Sekiranya situasi ini bertambah buruk, kadar penyiaran kempen iklan akan turut berkurangan oleh kerana pihak kami hanya dapat menjual ruangan iklan di dalam blog yang tidak mempunyai rekod aktiviti click fraud.

Sistem kami mampu untuk menjejak serta merekodkan aktiviti click fraud dan sekiranya perlu, rekod-rekod yang terkumpul boleh digunakan sebagai bahan bukti bagi tujuan kehakiman. Sebelum ini, pihak Nuffnang telah pun menggantung dan menyenarai hitam pelbagai individu dan kumpulan yang terlibat dalam aktiviti click fraud. Namun, disebabkan bilangan ahli di dalam komuniti yang melakukan click fraud semakin bertambah ke suatu tahap yang membimbangkan, kami dipaksa untuk lebih berwaspada dan tegas dalam mengambil tindakan. Ini bagi memastikan ahli komuniti yang lain tidak berasa tertindas dalam jangka masa panjang.

Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:
- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .

Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.

Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.

Terima kasih atas perhatian anda.

Sekian,
Robb Chew
Jabatan Perhubungan Blogger
Nuffnang Sdn Bhd
*********************************************************

so, slpas nie klik la dgn ikhlas ye...
klu klik pon jgn sampai dihebohkan pada komen or shoutmix...






8 shout!!!:

lan_ax berkata...

tula.. cari rezeki yg halal.. baru la bertambah murah n berkat rezeki tu.. lambat pn xpela la.. janji kekal lama..
http://duitlama2u.blogspot.com/

kikilalahsite x) berkata...

hehe . kira sedekah la tu kan :) ikhlas n tak ya nk heboh2 kn . klau dh rezeki insya allah akn masuk jugak earningnya tu :)

Afiq Din berkata...

insyaallah...
ade rezki ade la kan..

dakpipimerah berkata...

act,,sy kurang faham lgi nuff ni,,haha,,thnaks gitaw

Afiq Din berkata...

welcome...
kite sume xtau sgt.. tpi bile da kuar notis baru la paham sikit perjalanan nuff nie..

suzie rahman berkata...

waa der info ni.baek lh dik fiq kiter ni.hihi

zuhanismohamed berkata...

owh..baru tahu..kena berhati2 lepas ni..

ayie berkata...

pandai2 la cover klu xmo kantoi...

www.ayieslife.com/trick-sony-ericsson/

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes