2 Okt 2010

Pro n Kontra nye Sekolah Harapan

salam semua...
tangan ni dok gatal nk menulis lagik...
nk berbicara tentang sekolah harapan yg dihebahkan...

sekolah harapan nie dibuka bagi menempatkan wanita yg terjebak dlm aktiviti seks luar nikah nie n berada di bawah umo..
yg telah melahirkan anak luar nikah...
sekolah nie dibuka tentu saje ade pro n kontranye...

baik lah, dari sudut positif kite dpt lihat sekolah nie dpt memberi ruang kepada pelajarnye utk kembali ke jalan yg benar...
maybe mereka xditunjukkan jalan yg betul semasa bergelumang dgn dosa..
ibu bapa juga akan lega kerana anak mereka akan diberi bimbingan yg sepatutnye...

tapi bagaimana dari sudut negatifnye plak kan???
tentu saje laki2 yg hidung belang akn terus merosakkan wanita2 yg lemah nie...
sbb dlm mind dorang da set yg akan ade satu tmpt bagi wanita yg rosak...
so, bgi mereka nie blh dijdikan alasan tuk terus hanyut dgn dosa...

apelah dunia skg ye...







6 shout!!!:

lan_ax berkata...

sokong 100%.. dulu2 xde skolah ni, xde pn teruk org dulu. ni ibarat kelonggaran kepada maksiat.. sistem perkembangan teknologi skarang yg cepat sangat ni buat org yg terlalu muda cpat hanyut..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

Afiq Din berkata...

yup...
dgn teknologi skg nie pon blh jadi faktor rosaknye org2 muda..

Tomato Gurl's Life berkata...

sekolah harapan just solution lepas kes tue terjadi(girl pregnant)..rasanya better amik langkah habisan2 cuba buat pencegahan dari simptom pregnant dikalangan terus merebak..sbb takut buat sekolah ni jadi cam dah menggalakkan plk..opss tue pendapat ciktom la..adakah terlebih sudahh..hehe

Afiq Din berkata...

btol la 2 cik tom..
mencegah kan lagi baik dri merawat...
kne cegah dari awal...
kempen n ceramah kat dak2 skola nie..

mar yanie berkata...

sekolah ni tuk remaja yg terpregnant supaya tak bwat benda yg memudaratkan lagi cam bunuh diri ke..kita cube amik dari sudut positif la kot, klu takde sekolah ni tak terbela la nasib2 remaja ni..=)

d_tieah berkata...

Pihak kerajaan juga nak bendung mslh pembuangan bayi sbnrnye..
Tp tu la, mmg still ade pro dan kontra..
Harap para remaja khususnya melihat sesuatu tu utk tujuan kebaikan dan mengambil ikhtibar..
Jgn plak melakukan nya lg..

Related Posts with Thumbnails
 

aKu nAk KaTe ApE © 2010

PSD to Blogger Templates by OOruc & PSDTheme by PSDThemes